2 Kasım 2020 Pazartesi

DİZİ KÖŞESİ

 Başımın Tacı


GAME OF THRONES


Game of Thrones canımmm dizim bu blogda genel konusundan bahsetmek ve dizi hakkında biraz yorum yapmak istiyorum daha sonraki bloglarımda ise daha çok karakter analizleri yapıcam. 
Game of Thrones,George R. R. Martin'in yazmakta olduğu epik fantezi roman serisi Buz ve Ateşin Şarkısı'nın ilk romanıdır ve dizi de kitaptan uyarlanmıştır.Dizinin genel konusu Yedi Krallık için yapılan taht mücadeleleri anlatıyor ve bu mücadelede etkin rol oynayan başlıca hanedanlar: 

- Targaryen Hanedanlığı(sembolü ejderha)(bu arada bunları tutuyorum)
- Stark Hanedanlığı(ulukurt) 
- Lannister Hanaedanlığı(aslan) 
- Baratheon Hanedalığı(geyik) 
- Arryn Hanedanlığı(ay ve şahin) 
- Tully Hanedanlığı(gümüş alabalık) 
- Greyjoy Hanedanlığı(sarı renkli deniz canlısı) 
- Tyrell Hanedanlığı(altın gül) 
- Martell Hanedanlığı(altın mızrak saplı kızıl güneş)



''Winter is Coming''


Şu ana kadar izlemekten en keyif aldığım işlerden biri kaliteli oyunculuk ve çekimleriyle adeta insanı büyülüyor.Özellikle fantastik bir iş olmasından ötürü dizide uçan ejderhalar,akgezenler(ölü ordusu)gibi canlıların sanki gerçekmiş hissiyatını verdiren efektler kullanılması diziyi birçok işten ayıran en önemli özelliği.Ne kadar kötü ve hayal kırıklıklarıyla dolu bir final sezonu olsa da 8 sezon boyunca izlerken hiç sıkılmadığım su gibi akan bir dizi benim için savaş sahnelerini izlerken mesela çok ayrı bir keyif alıyordum(özellikle ejderhaların olduğu savaşlarda)keşke daha güzel bitseydi tabii ama yine de hala açıp açıp zevkle de izleyebiceğim bir yapım..







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

DİZİ KÖŞESİ

CENTRAL PARK     WHEN THEY SEE US   When They See Us dizi Central Park'da zamanında meydana gelen bir kadın saldırısı üzerine ...