2 Ocak 2021 Cumartesi

DİZİ KÖŞESİ


 Çocuklarınannelerini korumak için öldüğü bir ülkede yaşıyoruz.”

 

 

CHERNOBYL

 

 

Chernobyl aslında bu birçoğumuzun çok tedaylı olmasa da bildiği bir olay 1986 yılında Ukrayna'da meydana gelen en büyük nükleer reaktör patlamanın olduğu Chernobyl Nükleer Santralı üzerine kurgulanmış o dönemin aslında anlatılmayan arka planda kalmış hikâyesini yaşanan dramları patlamanın arkasındaki asıl sebebinin dizi haline getirilip kurguladığı bir mini dizi. Ne kadar başarılı olduğu ne kadar gerçeği yansıttığı tartışılır tabii biz de çoğu şeyi okuduklarımız ya da bize anlatıldığı kadarıyla biliyoruz ama ben izlerken çok etkilendim zamanında yaşanan o facianın ülkeyi dünyayı getirdiği durum ve tüm yaşanmışlıklar verilen kayıplar ve bunun ileriye dönük korkunç etkileri gerçekten izlerken bile tüylerimi diken diken eden türdendi. Bir dizi olarak bakıldığında çok beğendim oyunculuklar,sahne geçişleri dizinin efekti bile etkileyici ve işin temasına çok uygundu bence bazı sahneler özellikle çok etkileyici ve düşündüren sahnelerdi çok güzel çekilmiş genelde çok anlamadığım bilimsel terimler kullanmasına ve o kasvetli havanın varlığı bile bir an olsun sıkmadı bir günde başına oturup bitirmiştim ve çok da etkilenmiştim keşke böyle şeyler dünyada hiç olmasa keşke insanlar bu tip durumlardan yada almasa özellikle çocuklar beni en çok üzen çocuklara olanlar bir şeyleri izlemek bazen çok yıpratıcı olabiliyor ama bir dizi izlemek isterseniz oturup keyifle izleyebilirsiniz haa bu diziler izleyin de Chernobyl faciası hakkında bilgi alın diye değil bunun için araştırmak,okumak daha etkili olur güzel vakit geçirip dram ve gerçek bir hikaye izlemek isterseniz diye tavsiyem olsun şimdiden iyi seyirler :)








"Gerçek rahatsız ettiğinde yalan üstüne yalan söyleriz, ta ki yalanın orada olduğunu hatırlayamayıncaya kadar.  Söylediğimiz her yalanla gerçeğe borçlanırız. Er ya da geç, o borç ödenir. RBMK reaktörünün çekirdeği işte böyle patlar. Yalanlarla."






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

DİZİ KÖŞESİ

CENTRAL PARK     WHEN THEY SEE US   When They See Us dizi Central Park'da zamanında meydana gelen bir kadın saldırısı üzerine ...